Våra fokusområden

Om företaget

Träbranschen Norr - en regional branschorganisation i Västerbotten

Träbransch Norr är ett utvecklingsbolag som ägs av träföretagen i Västerbotten. Vi arbetar med strategiska frågor på branschnivå för att skapa operativa aktiviteter för SMF träföretagen i Västerbotten. 

Vi stärker träbranschens attraktionskraft och synliggör dess innovations förmåga, visar på att det är här det händer och företagens know-how kunnande och samarbete.

TBN möter beslutsfattare, förtroendevalda etc. inom offentliga, privata och regionala organisationer som representant för tränäringens frågor.

Följ oss på LinkedIn

Branschutveckling

Vi driver branschutveckling och samverkansprojekt för träindustrin i Västerbotten.

Träbransch Norr är stödjer och stimulerar nätverkande och samverkan mellan träföretagen. Vi arbetar för att öka affärsutvecklingen och stärka konkurrenskraften för träbranschen. TBN anordnar bransch aktiviteter utifrån företagens gemensamma utvecklingsbehov.

Kompetensförsörjning & utveckling

Träbransch Norr är aktiva i kompetensförsörjningsfrågor  för att locka elever och studerande till träbranschen. Vi verkar därför på att alla nivåer i värdekedjan ska finnas för träbranschens utbildningar från grundskola till yrkeshögskolenivå. 

För träföretagens kompetensförsörjning och utveckling har TMF i samarbete med GS-facket och Träcentrum i Nässjö tagit en ny modulbaserad valideringsmodell med en ny utbildningsplattform som lanseras senare under våren 2024. 

Valideringsmodellen riktar sig till både nyanställda och de som jobbat varit anställda längre tid. 

Utbildningar

Funderar du på att välja ett program inom inredning, trä och teknik? Det är helt rätt för dig som vill skapa, utmana och designa i en spännande framtidsbransch.

Gymnasiet /VUX

  • Industriprogrammet
  • Teknikprogrammet 
  • Träutbildning  Yrkes VUX, Gymnasial Vuxenutbildning
  • Lärlingsutbildning både gymnasieutbildning och vuxenutbildning
  • Arbetsmarknadsutbildning, arbetsförmedlingen

Yrkeshögskola, YH

  • Produktionstekniker digitalisering, 1½ år.
  • Produktionstekniker automatiserade tillverkningsprocesser, 2 år

Universitet 

  • Program och kurser, LTU Skellefteå Träteknik 
Rulla till toppen