Våra fokusområden

Varumärket

Träbranschen i Västerbotten bygger och inreder

Träbransch Norr – TBN arbetar samordnande och strategiskt för de små och medelstora träföretagen i Västerbotten. Vi är ett utvecklings- och kommunikationsnav och verkar som en innovativ partner för stöd och samverkan på branschnivå för träindustrin. Vi stärker träbranschens attraktionskraft och synliggör dess innovations förmåga, visar på att det är här det händer och företagens know-how kunnande och samarbete.

TBN möter beslutsfattare, förtroendevalda etc. inom offentliga, privata och regionala organisationer som representant för tränäringens frågor.

Följ oss på LinkedIn

Företagsutveckling

Stimulera samverkan mellan företagen och arrangerar aktiviteter och utbildningar

Träbransch Norr är ett utvecklingsbolag som stödjer och stimulerar samverkan mellan träföretagen. Vi arbetar för att öka affärsutvecklingen mellan träföretagen stärka konkurrenskraften. TBN anordnar branschaktiviteterna utifrån företagens behov.

Kompetensutveckling & kompetensförsörjning

Aktiva i kompetensfrågor

Träbransch Norr är aktiva i kompetensutveckling och kompetensförsörjningsfrågor. Vi verkar för att alla nivåer i värdekedjan ska finnas för träbranschens utbildningar enlig Sveriges referensram för kvalifikationer- SEQF.

I projektet validering av yrkeskompetenser för träindustrin har TMF och GS-facket – tillsammans med ett stort antal medlemsföretag – tagit fram kompetenskrav och ett valideringssystem för CNC-operatörer, maskinsnickare och ytbehandlare. Mer information kommer.

Funderar du på att välja ett program inom inredning, trä och teknik? Det är helt rätt för dig som vill skapa, utmana och designa i en spännande framtidsbransch.

Yrkesprogram

  • Industriprogrammet Gymnasiet 3-årig
  • Yrkes Vux, Gymnasial Vuxenutbildning, kommunen
  • Lärlingsutbildning både gymnasieutbildning och vuxenutbildning
  • Arbetsmarknadsutbildning, arbetsförmedlingen

Du får antingen automatisk högskolebehörighet eller möjlighet att läsa in det, om du vill kunna plugga vidare efteråt. Efter examen är du därför redo att börja jobba direkt, starta eget eller plugga vidare.

När du väl gått din utbildning finns en rad jobb att välja på.  

Rulla till toppen